heinonenviljo Vapata yhteiskunnallista asioiden tarkastelua

SDP tarvitsee lisää nuoria miehiä

Nykyisessä SDP:n eduskuntaryhmässä on 25 naista ja 14 miestä eli naisilla on 11 paikan enemmistö. Tämä oli viime vaaleissa äänestäjien tahto. Tuota taustaa vasten ymmärrän, miksi Jutan ministerivalinnat painottuivat naisiin. Oliko se viisasta, on aivan eri asia.

Tosiasia on, että SDP:ssä miehillä on etenemistulppa. Useimmat  miehetkin äänestävät mieluummin hyvän näköistä naista ja työmiehellä on vain teoreettinen mahdollisuus tulla valituksi mihinkään. Eduskuntaryhmässä ehkä Kärnä Jukka ja Saarinen Matti vielä edustavat työmiestä. Tältä pohjalta ja äänestäjien tahdon mukaisesti eduskuntaryhmä on akateeminen ja kovasti naispainotteinen. 

Paljon vaahdotaan naisten lasikatosta ja piilosyrjinnästä. SDP:ssä tilanne on päinvastainen. Miehen pitää olla kyvyiltään todella ylivoimainen, jotta yleensä esille pääsee. Jos tällainen aseneilmasto puolueessa edelleen voimistuu, älkää ihmetelkö, jos yhä useampi mies katsoo perussuomalaisten suuntaan.

Siellä kielenkäyttö ja muukin meininki on juntimpaa ja enemmän tavallisen miehen mieleen. Asiat sanotaan suoraan. Ei haittaa, vaikka lausunnot ovat vain vähän sinne päin ja usein täysin päin seiniä. Niissä on jytyä ja asennetta, eikä liikoja selitellä.

Vaaleissa ratkaisee tunneilmasto, eivät tosiasiat. Viimeistään nyt pitää SDP:ssä käynnistää uusien mieskykyjen etsintä. Uskon, että heitä löytyy, kun vain hienostelulta annetaan tilaa.

Entinen demari Kauko Tuupainen on oikea malliesimerkki, mihin leukavan ja sanavalmiin puolueen linjaa arvostelevan miehen syrjäyttäminen johtaa. Hän voisi hyvinkin olla nyt Keski-Suomesta kolmas demariedustaja, mutta ei kelvannut listalle, kun häntä pidettiin a) liian vanhana ja b) rääväsuisena.

Pitäkää vain yllä tiukkaa naisia suosivaa sivistynyttä linjaa, niin kohta SDP supistuu pelkäksi naisasialiikkeeksi. Olisi tarkistuksen paikka.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Jouni Hölttä

Eipä taida olla nuoria miehiä tulossa. Tai onhan siellä se ponihäntäpoika joka pyörii Urpilaisen ympärillä.

Arto Pesonen

Persuilla nuoria riittää vaikka demareille jakaa...

http://per-looks.tumblr.com/

Heikki Keskijärvi

Kuvasta päätellen iän vuoksi et ole Perusässä. Ikä viittaa Rasistiseen Kielipuolueeseen RKP, jonka kaksikielisyys rajoittuu vain nimeen. RKP:llä virallisesti suomenkielinen nimi, mutta muuten puolue on yksikielinen ohjelmaa myöten. Kaksikielisyyttä tuputetaan vain suomenkielisille ja pakolla.

RKP-läiset ovat rakentaneet aprtheid-muurin ankkallmikkonsa ympärille suomalaisten verorahoilla: "Sanalla (Ankkalampi) tarkoitetaan suomenruotsalaisten pientä, SULJETTUA, yhteisöä.

Keiltä se on SULJETTU? Tietysti suomalaisilta. Apartheid-rasistit eivät pidä itseään ainakaan suomalaisina.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

SDP:stä on tosiaan tulossa täysi täti- ja mummo-puolue.

Siinä se lähestyy vihreitä, joka leikkasi Suomen leijonalta munatkin, että tuo inhottavan maskuliininen otus sopisi pehmeänvihreään imagoon. Miekkakin piti vaihtaa kaulimeen, mutta se tehdään sitten ensi kerralla kun on imagokampanja.

Lopulta nämä vaaleanpuna-vihreät löytävät toisensa kuin Krista morsiamensa.

Esa-Petri Tuomola

Nyt ymmärrätte miksi äänestän Kokoomusta, jopa persutkin on alkaneet jo ikävästi osoittamaan punertamisen merkkejä.

Reijo Tossavainen

Vanhimmassa ikäryhmässä demareiden kannatus on noin 30 %. Nuorten keskuudessa lukema on vain noin 10 %.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Näinhän se erilaisissa museo- ja perinne-yhdistyksissä tuppaa olemaan. nuoria evvk.

Pjotr Hadermann

Nuoret miehet ovat jo aikoja sitten huomanneet SDP:n mädännäisyyden.

Puhutaan ihan muuta kuin tehdään. Ei valheessa voi loputtomiin elää.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Totuudesta pikkuinen kysymys: Mainitsit eilen, että sinulla ei olisi kommentoinnin estoja omassa blogissasi.

Kommentointi ei ainakaan 19.5. kello 12. onnistunut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouni, mitäs pienistä. Kyllä hänellä estolista on.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #34

Ymmärrän. Se lienee kaikkien oikeus, eikä siinä mitään. Kiitos havainnostasi Sirpa.

Itse arvostan sananvapautta ja keskustelua hyvin korkealle. Tämä linkin video perustelee viihdyttävästi ja erinomaisesti, miksi sananvapaus ON tärkeä. Avoin keskustelu antaa paljon parempia eväitä tehdä Suomesta meille kaikille parempi. Arvostan myös sitä, että jos kertoo avaavansa kommentointia, niin sitten myös tekee niin.

Lainaus videosta: "Free speech is offensive." Kun sana on vapaa, se saattaa jotakuta loukata. Yleensä niin käykin. Sitä ei voi estää millään bannauksilla tms. Bannauksilla estää keskustelun. Se taas estää nopeamman kehityksen. Onko siihen varaa kenelläkään?

Lyhyesti:
Jos haluat estää nopeamman kehityksen => Rajoita sananvapautta. Onko kenelläkään meistä varaa hidastaa kehitystä Suomessa, kun maailmalla on kilpajuoksu käynnissä alalla kuin alalla?

Blogistille pahoittelu: aiheen vierestä.

Pjotr Hadermann
Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #53
Kari Kuuva

Eipä ole kovinkaan pitkä tovi mennyt kun todella itkettiin kautta suomen tästä "naistasa-arvosta" ja tähän on tultu. Keskenään riitelevät akat on naisittanut valtion hallinnon avainpaikat sekä SDP.ssa ja Vihreissa koko puolue koneiston.
Tästä syystä sekojälki kyllä sitten koko maan ja yhteiskunnan rekenteissa todella näkyy ja todellisena negatiivisena tuloksena ja tilanne senkun vain pahenee.

Jukka Mäkinen

Omilla aivoillaan ajattelevia miehiä kauhistuttaa se miten demarit akkojen johdolla ajavat maata kohden totalitarismia.
Jos kerran seisaaltaan kuseminen kielletään "tasa-arvon" vuoksi....

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Neidit, Pesonen ja Heinonen ovat joissain asioissa lähes oikeassa.

Arto Pesonen

"...siinä mulla toinen Tossavainen." (Urho Kekkonen)

Tässä ensimmäinen, liekö sukua..?

http://hikipedia.info/wiki/Reijo_Tossavainen

Esa-Petri Tuomola

Taitanee olla enempi sukua sille Peppi pitkätossun lemmikille :)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tuotan pettymyksen demareille. Tai niin no, en minä nyt enää niin nuori ole. Niin, eikä ole kykyjäkään.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ministerinkierrätys epäonnistui pahoin, koska vanhimmat jäärä-äijät jäivät edelleen tukkimaan demareiden pomohissiä. Tilanne on jo niin paha, että miesten sukupolvenvaihdoksessa pitäisi hypätä yksi sukupolvi yli.

Arto Pesonen

Vihreät, de Börjare, hoitaa asian ihan nurinpäinvastoin. Osmo "saunatonttu" Soininvaara jouduttiin palauttamaan eläkkeeltä eduskuntaan, kun oli kuunneltu pari vuotta myötähäpeällä Anni Sinnepäinmäen nasaalia...

http://hikipedia.info/wiki/Osmo_Soininvaara

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Sen sijaan demarien puutarhatonttua Tuomiojaa, ei saa pois edes kuluttamalla.

Mark Bayer Vastaus kommenttiin #29

Minusta Tuomioja muistuttaa enemmän räsynukkea kuin puutarhatonttua.

Juhani Piironen

Tosi on SDP ajaa tyhmyyttään miehet pois.

ulf fallenius

Demareista puuttuu oikea johtaja ja niin kauan kun se puuttuu niin puolue vajoaa nopeammin kuin nopeammin.Olkoon keskustan Sipilä esimerkki miten pohjamudista voi nousta kun on uskottava ja ei valheita rakentava johtaja.Urpilaisella on aina takkinkääntöä ja suu täynnä valheita,olkoon vakuuspaperi yksi esimerkki.

Arvo Kuusela

"Demareista puuttuu oikea johtaja ja niin kauan kun se puuttuu niin puolue vajoaa nopeammin kuin nopeammin.Olkoon keskustan Sipilä esimerkki miten pohjamudista voi nousta kun on uskottava ja ei valheita rakentava johtaja.Urpilaisella on aina takkinkääntöä ja suu täynnä valheita,olkoon vakuuspaperi yksi esimerkki."

Juuri näin, Paavo Lipposen jälkeen demareilla ei ole ollut uskottavaa johtajaa, eikä sitä ennenkään monta. Muistan vain Kalevi Sorsan ja Rafael Paasion. Niissä miehissä oli sitä ainesta jota nytkin tarvittaisiin.

Kerran eräässä puolueen tilaisuudessa oli yksi nuori demarimies puhumassa, se oli sellainen mies suurinpiirtein kuin mitä Jyrki Katainen oli tullessaan kokoomuksen puheenjohtajaksi, tai sen tyyppinen mitä Esko Aho oli tullessaan samaan virkaan. Tämä nuori mies oli yhtä hyvä kuin nekin, puhui hyvin, esiintyi hyvin, oli jopa hyvännäköinenkin.

Ajattelin silloin että onko tuossa demareiden uusi nouseva kyky.

En ole kuitenkaan kuullut miehestä sen jälkeen. Nimenkin olen unohtanut jo. Mitä hänelle lienee tapahtunut? Onko puoluebyrokratia tukahduttanut miehen uran, kun puoluen pitäisi nostaa juuri tällaisia esille? Sen sijaan naisia kyllä nostetaan esille, kuten viimeisessäkin ministerikierrätyksessä.

.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"mies oli yhtä hyvä kuin nekin, puhui hyvin, esiintyi hyvin, oli jopa hyvännäköinenkin."

Oho! Tähän asti demareilla ovat olleet kauneimmat naiset, mutta pikku hiljaa komistuvat siis miehetkin.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Minä en tämmöisenä melkein nuorena miehenä näe SDP:n tavoitteissa yhtään mitään sellaista, joka olisi oman etuni mukaista. Eihän sieltä tule kuin hyysääviä kieltoja ja jotain vanhuspalvelulakeja jotka ei voisi nuorta vähempää kiinnostaa. Kokoomusnuoret sentään peräänkuuluttavat yksilönvapauksia ja persut duunarin asemaa. Vasemmistoliittokin on aivan selkeästi prekariaatin asialla pienestä hallitusharhailusta huolimatta, joten kurjimpien nuorten pätkätyöläisten ja Vasemmistoliiton kannatus on nuorten osalla yleisempää. Linjan mukaan ja oman edun mukaan se puolue valitaan.

Pjotr Hadermann

Säästäkää SDP:n jäsenkirjat. Niillä on jatkossa keräilyarvoa.

Mark Bayer

SDPn ministerikierrätykselle taitaa käydä äänestäjien mielistelyssä vähän kuin Suomen euroviisuedustajalle. Lesbo suutelu karkoitti viimeisetkin äänestäjät ja taitaa tämä viimeisin girlpower temppu karkoittaa viimeisetkin karvap...seet. Onnea vaan demareille kadonneiden äänten metsästykseen.

Arto Pesonen
Jarno Virtama

Etkö tunnista? Kaksi puolueesi joulupukkia siinä vain halivat.

Henrik Ruha

Pesosen päässä takoo

persu persu persu...

Nukutko öisinkään?

Henrik Ruha

Pesosen aatesuunnan kaksi naavatonttuahan siinä. Ottakoon mallia Pesonen itse!

Olavi Mansikka

siitä puhe mistä puute. Taidat joko haluat apersuksia tai himoitset persuja.

Käyttäjän heinonenviljo kuva
Viljo Heinonen

Kiitoksia kommemnteista. Suunnillen sellaisia arvioin saavanikin, joten en ole täysin väärässä. SDP:ssä tarvitaan nyt miesasialiikettä ja työmiesliikettä. Lyhyesti junttienergiaa ydinvoiman vastustuksen ylenmääräisen tasa-arvon korostuksen sijaan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Onkohan tää nyt järkevää yrittää profiloitua junttipuolueeksi? Veikkaisin, että junteille löytyy paljon sopivampia puolueita, eikä heihin ehkä vetoaisi Tuomioja-Jungner-klikki.

Silti SDP:ssä varmasti tarvitsisi korostaa tasa-arvoa kaikille, eikä vain feminististä tasa-arvoa, jossa yhdet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Olavi Mansikka

Harvinaisen fiksu demari aloittaja on. eipä demarit ole mitään vuoiin miehille tarjonneet...

Arvo Kuusela

"eipä demarit ole mitään vuosiin miehille tarjonneet..."

Eivät näytä nytkään tarjoilevan miehille mitään.
Muitta onhan duunareissa naisiakin.

Onnistuvatko demarinaiset tekemään SDP:stä menestyvän naisten puolueen?

En oikein usko että se onnistuu, mutta saa nähdä.

Mauri Hyhkö

Sosiaalidemokraattinen puolue tarvitsisi nousevia kykyjä, myös nuoria miehiä, mutta heitä ei tunnu löytyvän eikä jo löydetytkään ole kiinnostuneet kuluttamaan kannatustaan epäsuositussa hallituksessa. https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Petri Haapa

SDP tarvitsee riveihinsä nimenomaan KOULUTETTUJA nuoria miehiä. Ikuisten ylioppilaiden aika alkaa olla ohitse.

Esa-Petri Tuomola

Perussuomalaiset on varoittava esimerkki siitä millainen puolueesta tulee kun suunnilleen kaikki kouluttamattomat kirkkohopeiden kähveltäjät pääsee sisään.

Pjotr Hadermann

#52
Akateemisena slaavina arvostan Persuja. He eivät halua olla itseään fixumpia. Rehellisyys taas ei kuulu demareiden vahvoihin puoliin.

ME VAATIMME! Demaripuolueen virallinen joiku.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Demarien ongelmista suurimmat lienevät johtajan puute ja alkuperäisen aatteen unohtaminen.

Jutta teki ministerivaihdoksen, jolla hän vei demareita ay-liikkeestä kauemmas ja yrittää saada jäseniksi näitä "jäsenkirjavirkanaisia". Veikkaanpa, että vie entistä syvempään suohon. Ei historiaansa pidä hävetä - päinvastoin. Nyt Soini ja Vasemmistoliitto korjannevat näiden duunareiden äänet.

Uusi ministeri Viitanen on puhuja, joka useimmiten puhuu asian vierestä ja senkin , mikäli mahdollista, puhuteltavaa piikitellen. Ei hyvä asenne.

Mielestäni demareissa on kaksi miestä, jotka eivät ainakaan nosta heidän kannatustaan. Junger ja Backman.

Mutta tekojen pitää muuttua, puheiden muuttuminen ei riitä. Näillä näkymin SDP kulkee Kokoomuksen käsikynkässä Keskustan tietä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Samasta kaupungista olevana kuin Kassuksi mainittu nykyinen kansanedustaja en ole kuullut kenenkään demarin sanovan hänestä poikkipuolista sanaa. Muiden kylläkin, ja se alkoi jo kauan kauan sitten.

Sivistynyt linja? Eri-ikäisten, eritaustaisten ja eri aloilta olevien sivistyneitten ihmisten kanssa on antoisaa olla tekemisissä. Aika ei kulu kenenkään syyttömän mustaamiseen tms. PS:n suunsoitto ja äänen kalastelu ei ole vastuullista politiikkaa.

Nuoria miehiä? Heitä on demareissa roppakaupalla - eri-ikäisiä miehiä. Erittäin reippaita fiksuja nuoria myös, kaikkialla maassa. Samoin työikäisiä. Lisääkin mahtuu ja toivotetaan tervetulleeksi.

Nostan hattua nuorille, työikäisille ja kaikille muillekin demarimiehille, että he eivät reuhaa netissä. Samoin Sinulle, joka liikut netissä reuhaamatta.

Arvo Kuusela

"Nostan hattua nuorille, työikäisille ja kaikille muillekin demarimiehille, että he eivät reuhaa netissä. Samoin Sinulle, joka liikut netissä reuhaamatta."

Pitäähän keski- ikäisillä ja iäkkäämmilläkin persu- ja demarimiehillä joku peuhapaikka olla. Netti on turvallinen, kunhan joku vähän pitää vähän jöötä, ettei touhu mene kansanryhmää vastaan kiihottamiseksi.

US on peuhupaikka aikuisille ja sitä aikuisemmille miehille. Homma- foorumi peuhupaikka ulkomaalaiskammoisille. Hyvä homma että on näitä peuhupaikoja meillekin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Katriina:

" Aika ei kulu kenenkään syyttömän mustaamiseen tms. PS:n suunsoitto ja äänen kalastelu ei ole vastuullista politiikkaa."

Poliittisesti sitoutumattomana ihmettelen intohimoanne moittia asiassa kuin asiassa persuja.
Olettaisn heidän asenteensa johtuvan ainakin osittain puolustusasenteesta jatkuvaa morkkaamista vastaan.

Onko tuo tyyli sitä mainostamaasi sivistystä?

Ei minusta. Jos on, en halua olla laillasi sivistynyt.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En ole koskaan syyttänyt PS:ia mistään. Miten voit väittää sellaista? Olen alusta asti US:ssa aktiivisesti ja yhä uudelleen pyrkinyt avoimeen asiakeskusteluun PS:n kanssa. Olen myös netin ulkopuolella pyrkinyt samaan, ja olen useita kertoja mm. tarjonnut PS-poliitikoille julkisuutta, esiintymismahdollisuuksia ja puheenvuoroja.

Suomi on kriisitilassa. Tarvitaan vastuullisuutta ja yhteistyötä, jotta se nousee tästä.

PS:n toiminnan ydin on ainakin tähän asti ollut vallan tavoittelu ja äänten kalastelu. Kun valtaa olisi ollut tarjolla, sitä ei ole kuitenkaan käytetty, kuten jättäytyminen hallituksesta osoittaa. Nämä ovat tosiasioita.

Olen yhä uudelleen kysynyt PS:lta US:ssa heidän tähänastisia aikaansaannoksiaan. En muista saaneeni koskaan vastausta. Puheita riittää, tekoja kysyessä ei saa vastausta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #59

" PS:n suunsoitto ja äänen kalastelu ei ole vastuullista politiikkaa."

Tuosta päättelin, ei tuo ylösrakentava kommentti ole.

"PN:n (PS?)toiminnan ydin on ainakin tähän asti ollut vallan tavoittelu ja äänten kalastelu. Kun valtaa olisi ollut tarjolla, sitä ei ole kuitenkaan käytetty, kuten jättäytyminen hallituksesta osoittaa."

Jättäytyi vai jätettiin? Asiasta on "kaksi totuutta". Katainen teki EU - tuista kynnyskysymyksen hallitukseen menolle. Vasemmistoliitolle se kelpasi, PS: lle ei. Demarit "korjasivat kurssiaan", menivät hallitukseen ja tässä on tulos. Talous- sote ja EU-poliittisesti.

Mutta miksi me kinastelemme? Maailma ei tästä parane eikä huononen. Ole sinä sivistynyt demari (niinkuin oletkin). Minä pysyn sitoutumattomana. Ja yritän parjata mahdollisimman vähän muita. Siinnä minulle sivistystä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #60

Sitten varmaan pyydät anteeksi ja vedät takaisn väitteesi ... "moittia asiassa kuin asiassa persuja".

Merkillistä käytöstä ja keskustelua on yrittää saada syytön ihminen puolustautumaan ja esittää julkisesti yksityishenkilöstä paikkansapitämättömiä väitteitä.

Voit kysyä PS-Hemmo Koskiniemeltä, miten monta kertaa hän on käynyt blogissani ylistämässä minua, keskustelevaisuuttani, rehellisyyttäni jne.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #61

"Voit kysyä PS-Hemmo Koskiniemeltä, miten monta kertaa hän on käynyt blogissani ylistämässä minua, keskustelevaisuuttani, rehellisyyttäni jne."

En ole persu, enkä tunne Koskiniemeä. Enkä tunne edes tarvetta kysellä häneltä Sinusta. Osaan lukea myös itse. Ja luenkin usein kommenttisi ja niiltä osin kuin ymärrän niiden tarkoituksen, pidän niitä myös hyvinä ja Sinua sivistyneenä ja asiallisesti keskustelevana.

Anteeksi en pyydä tässä tapauksessa sillä en tarkoittanut "persujen morkkaamisella" pelkästään sinua. Enkä yritä esittää tässä Sinusta julkisesti paikansa pitämättömiä väitteitä. Joka sana löytyy tekstistäsi.

Eikä Sinun tarvitse puolustautua miltään osin.

Haluaisin myös tietää perustelusi väitteellesi "persut kieltäytyivät hallituksesta, vaikka sitä heille tarjottiin. Tämä on tosi".

Olitko mukana vai uskotko vain muualta kuulemaasi?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

SDP tarvitsee lisää nuoria miehiä ja naisia, lisää keski-ikäisiä miehiä ja naisia ja lisää vanhoja miehiä ja naisia.

Ennen kaikkea SDP:n pitää kuitenkin päästä eroon suuresta joukosta nykyisiä vaikuttajiaan: Heinäluoma, Backman, Tuomioja, Lipposet, Urpilainen, Jungner, Liikanen - vain muutama nimi kuin malliksi mainitakseni.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Nyt niin monet toverit (varmaan 6 eri ukkoa) ovat jo käyneet märisemään ja narisemaan Soinin ilmeisesti erinomaisesti osuneista & uponneista kommenteista, että eikö voitaisi saman tien perustaa heille jonkinlainen "itketään yhdessä" kerho? Siellä voisi esim. jakaa vertaistukea ja vastaanottaa (veronmaksajien laskuun vaikka, jos on kassa vähissä) kriisiapua?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tytöt ja pojat ne parhaita lapsia ovat, sanoo perustaltaan suomalainen sananlasku.

Kannattaa tulla yleisötilaisuuksiin Jyväskylän työväentalolle. Siellä on kaupungin parhaat keskustelut ja esiintyjät. Kun siellä oli kevättalvella suuri Aalto-sali eri kertoja tupaten täynnä keskustelijoita, kuinka ollakaan, nimensä osanottajalistaan kirjoittaneista oli miehiä yksi enemmän kuin naisia.

---

Pekka Siikala kiinnitti aikoinaan huomiota sairaana pitämäänsä ilmiöön, että kommentteihin ilmestyy jälkeenpäin tai kommentoinnin aikana kirjoitusvirheitä. Olen varma, että kukaan demari ei niitä lisäile. Täällähän on blogikin, jossa kerrotaan, miten helppo niitä on väsätä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    "Useimmat miehetkin äänestävät mieluummin hyvän näköistä naista"

Tämä on aivan totta, olen itsekin lähes aina äänestänyt parhaimman näköistä naista suurinpiirtein sopivasta puolueesta, kun en ole sen parempaa kriteeriä pärstäkuvista keksinyt. Nyt vaalikoneiden aikakaudella tämä on hieman muuttunut, kun ehdokkaiden ajatuksistakin saa jotain tietoa.

Toisaalta monet naiset varmasti äänestävät hyvän näköistä miestä, ehkä jopa hieman useammin, joten ehkä se hieman tasapainottaa.

Olavi Mansikka

Eipä siellä demareissa ole mun arvomaailmaan mitään annattavaa. en jaksa jatkuvaa miesten aliarviointia ja muuta kuunnella. demarit eivät siis ole valintani ja tuskin kovin monen muunkaan 30v nuoren miehen.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Minä en koskaan ymmärtänyt sitä paljon esillä ollutta teemaa "Rakkauden puolue". Se, mistä sdp:llä on pulaa, on kannattajat - sukupuoleen katsomatta. Puolueen pitäisi palata juurilleen ja katsoa peilistä muutakin, että meikit on kohdallaan ja verkkosukkien saumat suorassa. Kepun riveissä oli samanlainen itsetutkiskelun paikka ja se on näyttänyt kannattaneen.

Käyttäjän MelleriJrvinen kuva
Melleri Järvinen

Mutta onhan demareilla lauma näitä Antteja; Lindtmanit ja Koskelat. Ja sitten tietysti tämä nobody Eero "Ettekö tiedä kuka minä olen" Vainio.

Pjotr Hadermann

Demarit ovat olleet Suomessa kuin norsu lasikaupassa.

Moni kuppi on särkynyt koheltaessa ja he eivät miksi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Moni veteraani taitaa muistaa vasemman laidan lentävän, ei niin tyylikkään lauseen:
"Saattoivatpa jotkut jopa väheksyä veteraanien ansioita puhumalla ”ohiammutuista” ja toteamalla, ”mitäs sinne menitte”.
Lainaus veteraanipäivän puheesta 2012. Se kertoo, miten arvostettiin tavallista suomalaista miestä itätuulen puhallellessa.

Mauri Skön

Juhana Vartiaisen johdolla demarit saisivat lisää uskottavuutta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tässä kun pohdin, että miksi miehet karttavat SDP:tä jäin miettimään, mitä viestiä demareissa olevat miehet kertovat. Jungnerin "milli tilillä" nyt tiedetään. Päätin penkoa hieman demarimiesten kirjoituksia, jotta saan selville mitä maailmankuvaa ne ajatukset kuvaavat. Törmäsin tällaiseen:

"Näillä palstoilla on moneen kertaan todisteltu, että reaalitaloudesta irtautunut rahatalous on ainakin viisinkertainen reaalitalouteen verrattuna. Ongelma on siinä, ettei ole olemassa rajaa, jolla osake- tai rahastosijoituksen, pankkitalletuksen ja muun omaisuuden todellisen arvon voi erottaa toisistaan.

Näin normaalijärjellä näyttää selvältä, että kaikki virtuaaliomaisuus ja pääoma, jolla ei ole vastinetta reaalitaloudessa, on arvotonta. Kuitenkin juuri tuo arvoton massa kasvaa kaikkein nopeinten. Sijoittajat tekevät toinen toistaa hienompia kauppoja monenmuotoisilla futuureilla. Niiden ympärillä pyörii omanlaisensa suurteollisuus. Sen ainoana tehtävänä on kasvattaa oletettuja talousarvoja, jotka ovat ajat sitten irtautuneet todellisuudesta. Noilla arvoilla ei tuoteta yhtikäs mitään.

Toisaalta on todettava, että nokkela ja onnekas sijoittaja voi hankkia tässä kasinotaloudessa myös aitoa omaisuutta huomattavia määriä, kun vain älyää ajoissa irtautua ja sijoittaa mielikuvaomaisuutensa johonkin reaaliomaisuuteen ennen kuin se häipyy bittiavaruuteen. Tämä on varmaakin syynä siihen, ettei pelitalouteen puututa.

Minun esitykseni on, että kaikki futuurikaupat pitää erottaa aidosta rahataloudesta ja siirtää pelitoiminnan piiriin ja samalla saattaa vähintään 30 prosentin verolle. Nythän on niin, että reaalitalous maksaa virtuaalitalouden koko ylläpidon ja se imetään virtuaalitalouteen korkoina. Se on rasite, josta on päästävä eroon."

Tässä tämä demarikirjoittaja lyttää johdannaiskaupat arvottomiksi ja niillä ei tuoteta yhtikäs mitään. Kaamea vero vaan päälle. Tämä mieskirjoittaja toisin sanoen lyttää puolueensa pj:n vaatimuksesta Suomelle neuvotellut Kreikka-vakuudet arvottomaksi ja reaalimaailmasta irtaantuneeksi arvottomaksi bittirahaksi, koska vakuussopimus kuuluu johdannaiskauppojen ("pelimaailman") piiriin.

Jos demarimiehet näin heikosti arvostavat puolueensa puheenjohtajan saavutuksia niin kaipa he heittävät kaaressa Urpilaisen pois puheenjohtajan paikalta puoluekokouksessaan, ottavat äijävallan ja rasvanahkaduunarit palaavat demareihin takaisin persuilta.

Käyttäjän heinonenviljo kuva
Viljo Heinonen

Olet lainannut kommenttiisi lähinnä otteita minun blogikirjoituksistani. On totta, että Suomen vakuudet kuuluvat johdannaiskauppojen piiriin. Se ei kuitenkaan tee johdannaisilla pelaamista aidoksi tavaroita ja palveluja tuottavaksi taloustoiminnaksi. Onpahan vain hyvä esimerkki reaalitalouden ja virtuaalitalouden vahvasta kytköksestä, josta pitää päästä pois.

Ei ole Urpilaisen vika, että tässä nykyisessä taloustilanteessa hän on turvannut Suomen edut lienee sillä ainoalla tavalla, joka oli mahdollista, kun materiaalisia reaalivakuuksia ei ollut saatavilla. Vakuusasiassa Urpilainen on toiminut oikein siitä huolimatta, että pelitoiminta, pitää erottaa reaalitaloudesta ja saattaa kohtullisen kovan verotuksen kohteeksi.

Sen sijaan ministerivaihdoksessa Urpilainen ei ole osannut hahmottaa oikein sitä, minkä kuvan naisten ylenmääräinen suosiminen puolueesta duunarimiehen näkökulmasta antaa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Heinonen on oikeassa. Nuoria tai nuorehkoja miehiä Sdp tarvitsisi. Jungner ja Backman eivät ole enää sellaisia. Yksi Lindtman ei kesää tee.

Saarisen Matti ei muuten ole duunari, vaan yliopistopohjainen talousjohtaja. Kärnän lisäksi Piiroisen Raimo on duunari eduskuntaryhmässä.

Heinonen ei mainitse lainkaan Susanna Huovista, ei hyvässä eikä pahassa. Huovinen on kuitenkin Keski-Suomesta. Liikenneministerinä hän hoiti maakuntaamme viimeiset tierahat päätiehankkeelle (vt 4). Pekkarinen ja Virkkunen eivät saaneet mitään aikaan ministeriaikoinaan.

Sdp:llä on ankea tulevaisuus. Ay-liike ei käskien laula demarien lauluja, kun puolueen politiikka on Kokoomuksen linjaamaa.

Perussuomalaisille tilanne ministerivaihdosten jälkeen tuo mahdollisuuksia kasvuun.

Käyttäjän heinonenviljo kuva
Viljo Heinonen

Jos ministeri on kotoisin Keski-Suomesta, ei se sinällään vielä merkitse mitään muuta. Mitä Huovisen ministerikauteen ajoittuneisiin nelostien parannuksiin tulee, ne varmaan olisivat olleet vuorossa, olisi silloinen liikenneministeri ollut mistä puolueesta tahansa.

Toimituksen poiminnat